Algemeen directeur in Sint-Franciscusziekenhuis te Heusden-Zolder tot 31-12-2020

Gemeente
Heusden-Zolder
Specialisme
Algemeen directeur
Afsluitdatum
31/12/2020

Algemeen directeur (m/v/x)

  • Onbepaalde duur
  • Jobtime 100%

 

Bedrijfsvoorstelling Het Sint-Franciscusziekenhuis is een algemeen ziekenhuis in Heusden-Zolder waar meer dan 100 artsen en meer dan 750 verpleegkundigen, paramedici en andere ziekenhuismedewerkers instaan voor kwaliteitsvolle en veilige basisziekenhuiszorg aan de ongeveer 150.000 inwoners van West-Limburg. Onze organisatie is continu in beweging op alle vlakken. Zo staan onze dynamische medewerkers dagelijks paraat om de allerbeste zorg op maat te bieden - dicht bij huis én steeds met een ‘personal touch’.

Met 268 erkende bedden en 79 bedden dagziekenhuis zijn de meeste medische specialismen vertegenwoordigd. Onze artsen zijn poliklinisch actief in het St-Franciscusziekenhuis en in het Medisch Centrum Beringen. Samen met het Jessaziekenhuis in Hasselt, AZ Vesalius in Tongeren en Sint-Trudo in Sint-Truiden vormen we straks een ziekenhuisnetwerk waarbinnen we de zorg voor onze patiënten nog doelmatiger kunnen uitbouwen.

Het Sint-Franciscusziekenhuis is lid van het VZNKULeuven en is geaccrediteerd voor NIAZ.

Functie

De algemeen directeur heeft de algemene leiding over het ziekenhuis in nauwe samenwerking met de Raad van Bestuur en het directieteam.

Je leidt het directiecomité en werkt aan de uitbouw en de realisatie van een strategische lange termijnvisie. Je motiveert en coacht het team om deze visie om te zetten in acties. Je bent samen met het directieteam eindverantwoordelijke voor het dagelijkse bestuur en het voeren van een degelijk financieel beleid.

Je streeft samen met je team naar een voortdurende optimalisatie van de zorgverlening waarin patiëntbeleving centraal staat, de realisatie en beschikbaarheid van een up-to-date infrastructuur en technologie en de positionering van het ziekenhuis op socio-economisch en medisch-technisch vlak.

Intern stimuleer je een participatief overleg en ondersteun je een sterke interne communicatie waarbij samenwerking op en tussen alle niveaus wordt versterkt (o.a. artsen, medische raad, sociale partners, verpleegkundig team, …).

Je zorgt voor de externe vertegenwoordiging van de organisatie naar de verschillende overheden en naar diverse stakeholders. Je neemt deel aan ziekenhuisoverschrijdende samenwerkingsverbanden met andere zorggroepen (ziekenhuizen en andere zorgvoorzieningen).

Je werkt mee aan een oordeelkundige integratie van SFZ binnen het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg rekening houdend met de verdere uitbouw van specialistische medische diensten in combinatie met het bewaken van de nabijheid van ziekenhuisdiensten ten voordele van de patiënten uit de eigen regio.

Je draagt onze VIPS-waarden (vriendelijk – inlevend – professioneel – samenwerkend) uit.

Profiel

 

  • Je behaalde een master diploma en beschikt over een gedegen financiële achtergrond
  • Kennis van ziekenhuisfinanciering, een bijkomende opleiding ziekenhuismanagement en ervaring als directielid in een zorgorganisatie vormen belangrijke troeven voor deze vacature
  • Je beschikt over een dynamische zin voor initiatief met respect voor de eigenheid van de organisatie waarin je terecht komt
  • Je bent een people manager die medewerkers inzet op sterktes en het team stimuleert tot het nemen van initiatieven die de strategie van de organisatie ondersteunen
  • Als leider combineer je daadkracht en besluitvaardigheid en leid je je team op een enthousiaste, betrokken manier naar resultaten

Aanbod

Je krijgt de kans een organisatie te leiden in een sector die voortdurend in beweging is. Je komt terecht in een mensgerichte organisatie waarin respect, open communicatie en overleg centraal staan. Je kan terugvallen op een ervaren en gemotiveerd team van medewerkers, artsen, directieleden en bestuurders. Wij bieden een competitieve verloning met extralegale voorwaarden. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Bijkomende informatie

Bijkomende inlichtingen zijn te verkrijgen bij:

  • Dr. Nollet Jos, voorzitter van de Raad van Bestuur, na 17u: (0485) 76 47 91
  • Mevr. Kristien Elsen, directeur HRM en communicatie, (0474) 25 91 09

Heb je interesse in deze functie?
Solliciteer online WWW.SFZ.BE/vacatures