You are here

Sint-Trudo Ziekenhuis

Sint-Trudo Ziekenhuis
Diestersteenweg 100
3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011 69 91 11
Fax: 011 69 91 10
Website: http://www.sint-trudo.be

Na 12 jaar bouwen en verbouwen is het Sint-Trudo Ziekenhuis vandaag een volledig vernieuwd, modern én eengemaakt basisziekenhuis met 310 erkende bedden en zo’n 1.000 medewerkers, waaronder een 120-tal artsen. Sinds de sluiting van campus Sint-Anna eind januari 2013 zijn alle afdelingen en diensten samengebracht op de Diestersteenweg 100 en is, na de fusie van de Sint-Annakliniek en het Sint-Jozefziekenhuis in 1991, ook de architecturale eenmaking eindelijk een feit.

Als autonoom ziekenhuis is Sint-Trudo stevig verankerd in de regio en biedt het kwaliteitsvolle zorg via een multidisciplinaire en patiëntgerichte benadering. Kwaliteit, patiëntveiligheid, professionalisme en een vriendelijke en respectvolle omgang met de patiënten staan hierbij centraal. Bovendien heeft het ziekenhuis ook ambitieuze toekomstplannen, niet alleen voor campus Sint-Anna (woonzorgproject) maar ook voor de verdere uitbouw van het ziekenhuis.

Met een ruim zorgaanbod en een persoonlijke, klantvriendelijke en christelijke benadering speelt het Sint-Trudo Ziekenhuis in op de noden van de patiënten uit de regio Zuidwest Limburg en zuidelijk Vlaams-Brabant.

Naast de klassieke basisdiensten binnen de geneeskunde, heelkunde, moeder-kindzorg en ouderenzorg, omvat het medisch aanbod van het Sint-Trudo Ziekenhuis ook meer gespecialiseerde diensten zoals nierdialyse, modern revalidatiecentrum, inwendig en geriatrisch dagziekenhuis, heelkundig dagcentrum voor ambulante chirurgische ingrepen, afdeling functiemetingen waar ambulante onderzoeken en behandelingen worden gecentraliseerd, intensieve zorgen, radiologie, klinisch laboratorium, pijnkliniek, eenheid voor beroertezorg, slaaplabo, borstcentrum, spoedgevallen met MUG en 100 ziekenwagendienst.

Jaarlijks zijn er ongeveer 12.000 opnames, 21.000 dagziekenhuispatiënten, 20.000 aanmeldingen op de spoedgevallendienst, 11.000 ingrepen in het operatiekwartier, 700 bevallingen en ruim 125.000 raadplegingen.