Kinderarts met specialisatie in de kinderendocrinologie in Jessa Ziekenhuis te Hasselt tot 01-09-2021

Ziekenhuis
Gemeente
Hasselt
Specialisme
Kinderarts met specialisatie in de kinderendocrinologie
Afsluitdatum
01/09/2021

Met een team van 350 artsen en 3100 medewerkers is het Jessa Ziekenhuis één van de grootste ziekenhuizen in Vlaanderen. Het Jessa Ziekenhuis werkt nauw samen met haar netwerkpartnerzieken-huizen en is lid van het Vlaams Ziekenhuisnetwerk KU Leuven. Onze patiënten kunnen rekenen op een warm, veilig en kwalitatief zorgtraject dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën en aandacht heeft voor vooruitstrevende therapieën. Jessa biedt uitdagende loopbaanperspectieven en concrete groeikansen.

 

De kinderendocrinologie maakt deel uit van de afdeling Kinder- en Jeugdgeneeskunde van het Jessa Ziekenhuis. Hier binnen worden de algemene kindergeneeskunde en meerdere kindergeneeskundige deelspecialismen uitgeoefend. De afdeling telt 40 klinische bedden. De afdeling kinderendocrinologie bestaat momenteel uit twee enthousiaste kinderendocrinologen en één kinderendocrinoloog in opleiding. Binnen de afdeling kinderendocrinologie is er een grote diversiteit in patiëntenaanbod, waarmee het subspecialisme in de volle breedte kan worden uitgeoefend. Onder de afdeling kinderendocrinologie valt ook het geconventioneerd centrum van kinderen en adolescenten met diabetes mellitus met ongeveer 150 patiënten en het kinderobesitascentrum, met gemiddeld 150 nieuwe aanmeldingen per jaar.

 

Gezien de pensionering van één van de kinderendocrinologen wenst de dienst kinder- en jeugdge-neeskunde van het Jessa Ziekenhuis over te gaan tot de aanwerving van :

 

Een voltijds/deeltijds kinderarts met specialisatie in de kinderendocrinologie (M/V)

Een uitgesproken affiniteit met het vakgebied kinderendocrinologie en diabetes bij kinderen is een vereiste.

U verricht, naast de medische werkzaamheden, wetenschappelijk onderzoek, met de mogelijkheid tot het behalen van een doctoraat aan de Universiteit Hasselt.

U bent actief betrokken bij het onderwijs aan studenten geneeskunde, dokters-stagiairs en arts-specialisten in opleiding.

We verwachten een teamspeler, vlot in communicatie, stipt en met een goede organisatiezin.

Een arts-specialist in opleiding kindergeneeskunde, die wenst opgeleid te worden tot kinderendocrinoloog, komt eveneens in aanmerking.

 

 

De kandidaturen met uitgebreid curriculum vitae dienen vóór 1 september 2021, aangetekend toe te komen bij: 

 

  • dhr. Roel Cleenders, voorzitter Jessa Ziekenhuis, Salvatorstraat 20 te 3500 Hasselt

 

Bijkomende inlichtingen worden verstrekt door dr. Philippe Alliet, diensthoofd Kindergeneeskunde Jessa Ziekenhuis Hasselt (+32 (0)473-401499), en prof. dr. Guy Massa, kinderendocrinoloog Jessa Ziekenhuis Hasselt (+ 32 (0)477-048029).