Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
België

Als patiënt wil je in het ziekenhuis gehoord en geholpen voelen. Waardevolle zorg ervaren, geleverd door gedreven professionals. Onze toptalenten ontvangen je in een toekomstgericht ziekenhuis. Door het uitgebreide vertrouwen van onze patiënten blijven we groeien maar de warme en persoonlijke zorg blijft gegarandeerd.

Bezield door onze baseline ‘Dicht bij het leven’ streeft Az Damiaan naar een kwaliteitsvolle en patiëntgerichte gezondheidszorg. Wij waarborgen deze hoogstaande zorgverlening op een gepaste wijze voor de bevolking van Oostende en de brede regio.

In een moderne ziekenhuisomgeving zet Az Damiaan haar ambitie kracht bij om samen met jou voor de beste zorg te gaan. Artsen en medewerkers zijn vol lof over het architecturale concept van ons ziekenhuis, dat aan alle patiënten een hoog comfort biedt in een helende en innovatieve omgeving.

De recentste apparatuur en technologieën ondersteunen voor jou de meest moderne medische behandelingen en verhogen de patiëntveiligheid. Tegelijk staan voor alle patiënten lichtrijke en comfortabele kamers ter beschikking. Naast de patiënten, artsen en medewerkers genieten ook de bezoekers van de vlotte bereikbaarheid, de rustgevende architectuur en de talrijke faciliteiten.

De veiligheid van onze patiënten komt steeds op de eerste plaats en daar sluiten we geen compromissen rond. We analyseren alle kwaliteitsresultaten, die leiden tot verbeteracties om zo onze patiëntveiligheid steeds verder te verbeteren. De kwaliteitsindicatoren om onze kwaliteit van zorg in kaart te brengen vullen we aan met onze eigen ambitie om belangrijke patiëntveiligheidsitems speciale aandacht te geven.

Az Damiaan richtte een medisch investeringsfonds op om voor elke patiënt innovatieve zorg te garanderen. De introductie van nieuwe medische toepassingen zijn er specifiek op gericht om de patiëntveiligheid nog verder te verhogen. Door de automatisatie van het medicatiecircuit is de traceerbaarheid gegarandeerd en worden bijvoorbeeld overdoses of verkeerde toedieningen vermeden. Met deze geïntegreerde aanpak was Az Damiaan een pionier in België. In het operatiekwartier ondersteunen operatierobots de chirurgische handelingen. Dit is veiliger maar zorgt ook voor een kortere herstelperiode en minder kans op complicaties of infecties.

We werken nauw samen met jouw huisarts en andere zorgverleners maar je hebt ook je eigen zorgtraject in handen. Als patiënt kan je zelf jouw patiëntendossier online raadpleging via mynexuzhealth. Meer info op www.mijndossier.azdamiaan.be