AZ Sint-Lucas

Sint-Lucaslaan 29
8310 Brugge
België

Het AZ Sint-Lucas Brugge bevindt zich op één campus aan de rand van de Assebroekse Meersen en de Steenbrugse Bosjes. Omringd door dit prachtige natuurgebied is zorg onze natuur geworden.

AZ Sint-Lucas is een middelgroot acuut ziekenhuis dag en nacht paraat staat om de Brugse regio op een eigentijdse manier gezondheidszorg van topkwaliteit aan te bieden. Vrijwel elke vorm van medisch-specialistische zorg is er aanwezig en patiënten kunnen in de 419 erkende bedden en het sterk uitgebouwde dagziekenhuis verzorgd worden.

Kwaliteit wordt hoog in het vaandel gedragen. Het AZ Sint-Lucas is sinds december 2015 een NIAZ geaccrediteerd ziekenhuis. Dit internationaal erkend kwaliteitslabel bewijst dat veilige en kwalitatieve zorg deugdelijk is geborgd en dat het ziekenhuis een op verbetering gerichte bedrijfscultuur heeft.

AZ Sint-Lucas maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk KOM (Kust, Ommeland en Meetjesland). Samen met zeven andere zorginstellingen uit de regio bundelen we kennis en expertise om de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Tussen de twee Brugse ziekenhuizen (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas) bestaat een intense samenwerking.