AZ Herentals

Nederrij 133
2200 Herentals
België

Het AZ Herentals, of voluit AZ St.-Elisabeth Herentals vzw, is een modern en dynamisch ziekenhuis dat professionele basiszorg aanbiedt. Het beschikt over 243 bedden, verspreid over verschillende verpleegafdelingen. Onze missie als regionale zorginstelling bestaat erin een professionele basiszorg aan te bieden aan alle patiënten. Daarbij hanteren onze 130 artsen, meer dan 700 ziekenhuismedewerkers en het bestuur klantvriendelijkheid en kwaliteit als sleutelbegrippen. Dagelijks staan zij klaar om het motto ‘Wij staan borg voor kwaliteit en zorg!’ waar te maken.

Het ziekenhuis van Herentals kent een lange geschiedenis. Het Sint-Elisabethgasthuis van Herentals dateert immers al van 1253 en is daarmee het oudste gasthuis van de Kempen. Maar het ziekenhuis is uiteraard niet stil blijven staan. 

De afgelopen jaren heeft het ziekenhuis een grondige vernieuwing ondergaan. Met comfortabele kamers, moderne onderzoekskamers en -toestellen, een uitgebreid artsenkorps en vriendelijke medewerkers willen we onze patiënten met kwaliteit en zorg omringen. 

Het AZ Herentals maakt deel uit van de vzw Ziekenhuisnetwerk Kempen (samen met AZ Turnhout, Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel en H. Hartziekenhuis Mol).