O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem

Vijfseweg 150
8790 Waregem
België

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem is een dynamisch regionaal ziekenhuis met 267 erkende bedden. 750 gemotiveerde medewerkers en 75 artsen bieden een kwalitatief hoogstaand zorgaanbod, op een sociaal verantwoorde en financieel draagbare manier, in samenwerking met andere gezondheidszorgverleners in de regio.
Het ziekenhuis biedt kwaliteitsvolle zorg aan via een multidisciplinaire en patiëntgerichte benadering. 
Toegankelijkheid en patiëntveiligheid zijn hierbij sleutelwoorden.

Iedere mens is uniek

Voor ons is iedere mens uniek. Geen nummer maar iemand die zorg en advies op maat verdient én krijgt. Een naaste van een patiënt beschreef het onlangs als volgt: “De persoonlijke communicatie, bejegening en verzorging waren top, zowel van artsen als zorgpersoneel. Een ziekenhuis op mensenmaat!” Dat is wat wij zijn en willen blijven zijn.

Kwaliteit

Dagelijks zorgen onze gemotiveerde medewerkers en artsen er voor dat we zorg van hoge kwaliteit blijven leveren. Dit blijkt uit het feit dat we sinds 2017 geaccrediteerd zijn. Het blijkt ook uit de cijfers die door de overheid en andere instanties gepubliceerd worden: onze resultaten voor de behandeling van borstkanker en heupprotheses zijn beter dan in de meeste andere ziekenhuizen.

Innovatie

Door het aantrekken van veel nieuwe artsen en het faciliteren en stimuleren van het bestaand artsenkorps kunnen we een aantal innovatieve technieken aanbieden, onder meer binnen de endoscopische rugchirurgie, de laserchirurgie en de bariatrische chirurgie.
De recente ingebruikname van onze koalakamer, een kamer waar prematuurtjes in de couveuse bij hun ouders kunnen verblijven gedurende hun ziekenhuisverblijf, bewijst dat innovatie niet altijd technisch hoeft te zijn.

Doen wat we goed kunnen

Wat we op een kwaliteitsvolle en veilige manier zelf kunnen, zullen we zelf doen. Als dat niet het geval is, kijken we samen met de patiënt en zijn/haar huisarts waar die voor het desbetreffende probleem het best terecht kan. Dit alles in overleg met de patiënt en iedereen die hij/zij erbij wil betrekken. We beseffen immers zeer goed dat we slechts een deel van de ‘zorgketting’ zijn en streven continu naar overleg en samenwerking met alle partners die bij de zorg van ieder mens betrokken zijn.